Ronjenje u Hrvatskoj

Ronjenje u Hrvatskoj
Ronjenje u Hrvatskoj
Ronjenje u Hrvatskoj
Ronjenje u Hrvatskoj
Ronjenje u Hrvatskoj
Ronjenje u Hrvatskoj
  • Ronjenje u Hrvatskoj
  • Ronjenje u Hrvatskoj
  • Ronjenje u Hrvatskoj
  • Ronjenje u Hrvatskoj
  • Ronjenje u Hrvatskoj
  • Ronjenje u Hrvatskoj

TOP 10 ronilačkih lokacija u Hrvatskoj

Ronjenje u Rovinju – lokacija 'Baron Gautsch'

Zaronite i uživajte u olupini broda, Baron Gautsch' kao možda jedne od najvećih nesreća na Jadranu. Brod se nalazi na dubini od 28-40 m. Vidljivost je promjenjiva, morske struje mogu biti jake, ali ovo je jedan od zanimljivijih zarona. Dopušteno je roniti isključivo sa registriranim ronilačkim centrom.

Ronjenje kraj otoka Cresa – lokacija 'Mali Ćutin'

Kod istočne obale otoka Cresa nalaze se dva otoka – Veli i Mali Ćutin. Zaranja se na 32 metar po sidrenom konopu, a nakon 7 m ulazite u kanjon dubok 26 metara. Šarenilo podmorja, jata riba, koralji, spužve i drugi morski organizmi nude poseban doživljaj.

Ronjenje blizu Malog Lošinja – lokacija 'Katedrala'

Otok Premuda skriva sustav spilja koji se zove Katedrala na dubini od 30 m. Nakon 18 m dolazi se do dvorane s otvorom na dnu. Izlaskom iz hola, nakon 20 m ronjenja udesno dolazite do uskog tunela "Dimnjak". Morski život ove ronilačke lokacije poseban je doživljaj sa svojim bogatstvom i raznolikošću.

Ronjenje kraj mjesta Sali na Dugom otoku – lokacija 'Kampanel'

ronjenje kampanel sali dugi otokDa bi se pronašla ova lokacija potrebno je veliko iskustvo. Kampanel se nalazi na dubini od 30 m, a promjera je svega 6 m. Zaron se nastavlja na dubinu od 55 m, ali se mora paziti na jake struje. Ljepota zidova Kampanela i platoa u podnožju čine ga pravim neboderom u sred Jadrana.

Ronjenje na otoku Hvaru – lokacija 'Vodnjak kampanel'

Na hvarskim paklenim otocima u dubinama mora nalazi se Vodnjak kampanel. Na zaron se dolazi brodom, spuštate se po sidrenom užetu i nakon 10 m ugledat ćete obelisk, a nakon 40 m ugledat ćete njegov je kraj. Na dubini od 35 m nalazi se 5m dug tunel koji upotpunjuje ljepotu kanjona.

Ronjenje nadomak Brela – lokacija 'Vrulja'

Vrulja se nalazi kod Dubaca, a mjesto je gdje se litice spuštaju i do 100 m pod morem. Do lokacije se može doći samo brodom, nakon 20 m ronjenja i dolazi se do vertikalnog zida koji pada 30 m u dubinu gdje vas očekuje kuljanje rijeke Cetine. Dalje niz kosinu je zid do 100 m dubine.

Ronjenje u blizini otoka Lastovo – lokacija 'Bijelac'

ronjenje bijelac otok lastovoOtok Bijelac na površini izgleda kao jedinstven otok, ali na dubini od 10 m dijeli se na dva dijela sve do dubine od 60 m. Zaron se obavlja s jugozapadne strane, tako da nam je stijena uz lijevo rame, nakon 10 m ulazi se u kratki tunel, dalje u maleni hol i kroz rascjep do 55 m.

Ronjenje na južnom djelu otoka Mljeta – lokacija 'Lenga'

Oko rta Lenga na južnoj strani otoka Mljeta zaron se obavlja nakon sidrenja s unutarnje ili vanjske strane rta. Dolaskom do zida koji se ruši 86 m u dubinu, ovisi o iskustvu ronioca na koju dubinu će se spustiti i hoće li na većim dubinama vidjeti kolonije crvenih koralja.

Ronjenje na otočiću Mrkanjac kraj Cavtata – lokacija 'Mrkanjac'

Otočić Mrkanjac skriva bogatstvo i raznolikost podmorja. Do lokacije se dolazi brodom i zaron se obavlja po sidrenom konopu na dubinu od 15 m, nakon toga se zid spušta do dubine 50 m. Mnoštvo biljnoga i životinjskoga svijeta postoji zahvaljujući blizini otvorenoga mora i strujama koje dolaze iz Sredozemlja.

Ronjenje u blizini otoka Molunat – lokacija 'Kaiser Franz Josef'

Na dnu Prevlačkog mora nalazi se krstarica "Kaiser Franz Josef", a lokaciju olupine nije jednostavno pronaći. Zaron se obavlja pomoću sidrenoga konopa. Olupina broda za dobre vidljivosti može se vidjeti već na 15 m, a razgledavanje je najbolje započeti od jarbola i vidjeti nove stanovnike olupine.

Newsletter prijava

Unesite e-mail za dobivanje naših novosti

Partner HrvatskaApartmani.HR

Hrvatska apartmani

Izrada internet stranica WEB Marketing - Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS