Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj

Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
  • Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
  • Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
  • Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
  • Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
  • Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
  • Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj

Pješčane plaže u Istri

Plaža 'Pješčana uvala' u istoimenom mjestu

U istoimenom mjestu udaljenom 5 km od Pule smjestila se plaža Pješčana uvala. Plaža je pješčana, kao što joj i sam naziv govori, s postepenim ulazom u more te je idealna za obitelji s djecom i neiskusne plivače. Gusta hladovina krošnji drveća štit će vas za vrijeme ljetnih vrućina cijeloga dana i stvarati opuštajući ugođaj. Šetnjica uz plažu obiluje turističkim sadržajima, tako da se možete okrijepiti u brojnim restoranima, caffe barovima i konobama. Brojni sadržaji na plaži razveselit će djecu, bilo da se radi o vodenim sportovima ili o igralištu uz plažu. Blizina marine također povećava atraktivnost ove plaže.

'Bijeca' – pješčana plaža u Medulinu

Kilometar pješčane plaže Bijeca krasi istarsko turističko mjesto Medulin. Blagi i postepeni ulaz u more idealan je za obitelji s djecom i ne baš najbolje plivače, a one malo spretnije privući će picigin koji se na ovoj plaži ipak razlikuje od splitskoga. Medulinci zadnjih godina organiziraju i turnire u odbojci na pijesku. Popratni sadržaji kao što su restorani, caffe barovi i konobe zadovoljit će mnoge turiste, a djeca će uživati u spuštanju vodenim toboganom. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Pješčane plaže na Kvarneru

'Rajska plaža' u Loparu na otoku Rabu

rajska plaža lopar otok rab"Rajsku plažu" krasi Plava zastava, a nalazi se na dva kilometra u malom turističkom mjestu Loparu na otoku Rabu. Plaža je zbog postepenog i blagog ulaza idealna za obitelji s djecom. Na plaži vam se nude brojni sadržaji, od vodenoga tobogana, vodenih sportova do raznih sportskih terena, tako da možete zaigrati tenis, nogomet, košarku, mini golf, odbojku i stolni tenis. Djeca će posebno uživati u traženju školjkica, gradnji pješčanih kula i toplom moru. A stariji se mogu okrijepiti u kafiću i restoranu na plaži te si iznajmiti ležaljku ili suncobran.

Plaža 'Spiaza' na otoku Susku

Plaža Spiaza nalazi se kod Donjeg Sela na otoku Susku koji se smjestio zapadno od otoka Lošinja. Taj pješčani otok može se pohvaliti pješčanom uvalom Spiaza idealnom za obitelji s djecom, ali i za romantične parove. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, možete igrati odbojku na pijesku, iznajmiti pedaline, a ako se želite osvježiti uz plažu se nalazi nekoliko kafića i restorana.

Crikvenica – glavna gradska plaža 'Crni molo'

plaža crni molo crikvenicaNa 200 m od središta Crikvenice nalazi se nadaleko poznata crikvenička Gradska plaža koju krasi Plava zastava. Želite li uživati u bezbrojnim mogućnostima koje nudi ova plaža morat ćete platiti simboličnu ulaznicu od 20,00 kn. Plaža je pristupačna invalidima. Na plaži možete iznajmiti suncobrane, ležaljke, možete se odvažiti na razne vodene aktivnosti, mladi mogu uživati u atraktivnim klubovima i kafićima i danju na kupanju i u kasne noćne sate. Plaža će zadovoljiti različite profile ljudi, a svima željnima gužve i aktivnosti plaža će ispuniti očekivanja. Postepeni ulaz u more pogodan je i za obitelji s djecom.

Otok Rab – plaža 'Livačine' u Loparu

Nedaleko od Rajske plaže u Loparu na otoku Rabu smjestila se nadaleko poznata loparska plaža Livačina. Okružena je hladovinom borova, a postepeni ulaz u more idealan je za obitelji s djecom, ali i za ljubitelje picigina. Želite li se okrijepiti u hladu stoljetnih borova možete pronaći restoran i bar s kvalitetnom ponudom hrane i pića. Također na plaži možete iznajmiti razne rekvizite kao što su suncobrani, ležaljke, pedaline i zaigrati odbojku na pijesku. Kristalno čisto more i okolne uvale zasigurno će vas navesti da se ponovno vratite.

Pješčane plaže u Dalmaciji

Plaža 'Zaton' samo 5min od Zadra

Nedaleko od Zadra u turističkom mjestu Zaton nalazi se istoimena pješčana plaža Zaton koju krasi Plava zastava. Plaža je duga 1,5 km, a blagi i postepeni ulaz u more idealan je za obitelji s djecom, također je na plaži osiguran prilaz invalidima moru. Na plaži možete iznajmiti suncobran i ležaljku, a djeca mogu uživati isprobavajući tobogan, aquagan, iceberg i jumping centar. Na plaži možete igrati odbojku na pijesku, a okrijepiti se i rashladiti u beach i snack barovima.

Pješčana plaža Ninska laguna u Ninu kod Zadra

Plažu Ninska laguna ili Kraljičinu plažu krasi toplo more i blagi, postepeni ulaz u dubine koji je idealan za obitelji s djecom. Na plaži u mjestu Nin ćete pronaći tuševe i kabine za presvlačenje, a možete si iznajmiti suncobran i ležaljku te igrati badminton, odbojku na pijesku, kitesurfing i druge aktivnosti. Na plaži su vam dostupni i barovi i restorani u kojima se možete osvježiti za vrijeme ljetnih vrućina. Posebnost ove plaže je u tome što se u blizini nalazi ljekovito blato koje privlači mnoge goste spremne na ljekovitu terapiju.

'Slanica' – pješčana plaža na otoku Murteru

plaža slanica otok murterPješčana plaža Slanica nalazi se u istoimenom turističkom mjestu na otoku Murteru. Plažu Slanica krasi postepeni ulaz u more pa je idealna za obitelji s djecom. Osim za obitelji s djecom plaža je odličan izbor za mlade i za stare. Na plaži možete spuštati se toboganom, igrati odbojku na pijesku i tenis, skakati na trampolinu te iznajmiti jet ski. Želite li se okrijepiti na plaži možete pronaći nekoliko ugostiteljskih objekata sa hranom i pićem. Na plaži se nalaze tuševi i sanitarni čvor te si možete iznajmiti ležaljku i suncobran.

Otok Pag – plaža 'Planjka' u Staroj Novalji

Plaža Planjika – Trinćel nalazi se na sjevernom dijelu otoka Paga u turističkom mjestu Stara Novalja i krasi je Plava zastava koja je jamstvo čistoće mora. Fini bijeli pijesak i blagi ulaz u more čine ovu plažu idealnom za obitelji s djecom kojoj su dostupni i drugi sadržaji kao što je tobogan i dječje igralište. Na plaži možete iznajmiti ležaljku i suncobran te su vam dostupni tuševi i sanitarni čvor. Spasioci nadgledaju plažu tako da možete mirno uživati u suncu i moru, a okrijepiti se možete u kafiću i u kiosku s hranom i pićem.

'Vela pržina' i 'Bilin žal' u Lumbardi na otoku Korčula

Predivne pješčane plaže Vela pržina i Bilin žal nalaze se u blizini turističkog središta Lumbarda na otoku Korčuli. Plaža Bilin žal smještena je sa sjeverne strane mjesta Lumbarda, a plaža Vela pržina sa južne strane Lumbarde. Na ovim plažama, blagog ulaza u more idealnih za obitelji s djecom, možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Na plažama su vam dostupni kafići i snack barovi te blizina restorana osigurava vam mogućnost cjelodnevnog kupanja i uživanja u čistom i toplom moru i suncu. Na plažama osim odbojke na pijesku možete igrati razne igre na pijesku.

Newsletter prijava

Unesite e-mail za dobivanje naših novosti

Partner HrvatskaApartmani.HR

Hrvatska apartmani

Izrada internet stranica WEB Marketing - Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS